• Atenție! Acest produs trebuie folosit doar pentru scopul pentru care a fost produs.

  • A nu se utiliza înălbitori pe baza de clor, hipoclorit sau orice alte produse care conțin clor și biocide în concentrație mai mare de 5%. Detergenții de rufe (toți) și vase nu influențează negativ activitatea bacteriilor.

  • Produsul nu este toxic dar dacă este ingerat trebuie să vă adresați medicului. Fișa de securitate o găsiți pe www.ecotabs.ro. 

  • Vă rugăm să măsurați nivelul din fosă (cu o tijă) pentru a putea vedea rezultatele peste 1 lună. 

  • Bacteriile acționează de jos în sus așa că este posibil să vedeți în permanență o pojghiță de cațiva cm care se poate elimina agitând cu un băț la 2-3 săptămâni.

În viața reală întâlnim câteva situații și vă rugăm să aplicați tratamentul pentru situația în care vă regăsiți.

SITUAȚIA A – Dacă ați vidanjat recent sau fosa este nou cumparată luați Pachetul întreținere și aplicați o tabletă o dată la 1 lună (4-6 persoane), la 1 lună jumate (2-4 persoane) și 2 luni (1 -2 persoane).  

Vă rog să coroborați situația A cu informațiile din NOTA SUPLIMENTARĂ și să acționați ca atare.

SITUAȚIA B – Dacă nu ați vidanjat de peste 2 ani, aplicații Pachetul Putere indiferent că sunteți 2 sau 6 persoane în familie, apoi peste 1 lună când fosa se va goli ați ajuns în SITUAȚIA A (de mai sus) și continuați tratamentul ca în această situație.  

Pentru a eficientiza aceste produse la maxim vă rugăm să nu uitați să coroborați informațiile cu NOTA SUPLIMENTARĂ. 

NOTA SUPLIMENTARĂ (FOARTE IMPORTANTĂ)

Funcție de tipul de fosă  

În primul rând, indiferent ce aveți ca fosa: groapa betonată, nebetonată, fosa septică bicompartimentata sau tricompartimentată, trebuie să înțelegeți că apa care rezultă în urma procesului de tratare cu bacterii este o apă care poate fi deversată în canal, grădină, râu; întrucât va îndeplini normele NTPA-002 sau NTPA-001 (caută informații pe internet).

Acesta este un motiv pentru care nu mai aveți nevoie de vidanjare însă în foarte multe situații, trebuie să mai faceți mici construcții pentru a obține acest lucru.

Cazul în care fosa este o groapă betonată/nebetonată necompartimentată.

Trebuie să creați două compartimente cu o bucată de plastic (policarbonat) și să lăsați în partea de jos o distanță de aprox. 20 cm pe unde să circule apa în compartimentul al doilea. Acest al doilea compartiment va fi în permanență curat și de aici veți crea un supraplin (o gaura în beton în care veți introduce o țeavă) pe unde se va scurge apa în grădină, șanț, etc. 

Bacteriile se aruncă în primul compartiment unde se introduce Pachetul Activator pentru o familie de 2-4 persoane sau Pachetul Booster pentru 4-6 persoane. La început se introduce săculețul care este din celuloza el se topeste în contact cu apa (nu este din plastic) și 1 tabletă dacă este Pachetul Activator sau tabletă mare dacă este Pachetul Booster. La circa 4-7 zile se introduce și tableta a doua în cazul Pachetului Activator. 

Dacă sunteți în situația în care fosa dumneavoastră nu era betonata la bază și ani de zile apa s-a infiltrat în pământ prin baza fosei și/sau pereți iar acum se umple și vidanjarea este aproape lunară, atunci trebuie să cumpărați Pachetul Putere Desfundare Fose (Special pentru fose a căror drenare se făcea prin bază sau pereți) care conține un sac, o tabletă specială pentru grăsimi și 3 tablete mici pentru fosa septică.

Cum Aplicăm Pachet Putere Desfundare Fose

Se aruncă sacul tabletă de grăsimi (Mare) și 2 tablete mici de fosă în prima zi, apoi la 4-7 zile se aruncă și a treia tabletă. Procesul de desfundare poate să dureze până la 1 lună și jumătate. Întrucât este foarte dificil de identificat gradul de compactare din dren este posibil să nu funcționeze foarte bine nici după o lună și jumătate drept urmare va trebui continuat cu încă un pachet. După desfundare cumpărați pachetul de întreținere și aruncați o tabletă în toaletă o dată la 1 lună – 1 lună jumate (în funcție de numărul de persoane din familie) vezi Situația A.

Dacă sunteți în situația în care nu aveți acces la fosa septică și scoateți dumneavoastră apa cu o pompă lunar sau la 2 luni atunci folosiți Pachetul Activator pentru 2-4 persoane sau Pachetul Booster pentru 4-6 persoane. În acest caz, fundul este betonat și nu aveți ce să desfundați. Atenție, nu scoateți apa decât când bacteriile au acționat minim 3 săptămâni și nu o scoateți pe toată, lăsați o parte de apă pentru ca bacteriile să lucreze în continuare.

Pentru situația în care aveți fosa septică bicompartimentată sau tricompartimentată aruncați bacteriile în primul compartiment după același regulament ca mai sus la fosele simple, adică cumpărăți Pachetul Activator pentru 2-4 persoane sau Pachetul Booster 4-6 persoane. Dacă distanța fosei de casă este până la 15 metrii se pot arunca direct în toaletă și trage apa. Dacă distanța este mai mare se suplimentează cantitatea adică dacă aveați nevoie de Pachetul Activator veți cumpara Pachetul Booster și dacă aveați nevoie de Pachetul Booster o să cumpărăți Pachetul Putere. Este posibil ca în primele 2 săptămâni dacă aplicați în toaletă, cantitatea de reziduuri din fosa să crească (se golesc conductele).

 

Dacă aveți pensiuni, restaurante, hoteluri, grădinițe, școli, spitale, primării, etc. sunați la 0770391790 pentru un dozaj corect.

 

Intrebari si raspunsuri

Da, puteți. Vă sfătuim, dacă aveți acces, să puneți produsul direct în rezervorul septic.

Dacă nu aveti acces , vă sugerăm următoarele: rupeți tabletele în 4 bucăți și sa le puneti in toaleta apoi trageti apa Deschideți sacul „șoc” și il puneti in toaleta apoi trageti apa până când totul pleaca din toaletă.

Această metodă ar putea dura puțin mai mult pentru a curăța fosa, dar va funcționa. Este foarte important să folosiți produsul de curățare pentru a vă menține curata fosa si a elimina mirosurile.

Nu este plastic este celuloza si este solubila in apa . Doar puneți produsul așa cum este în rezervorul septic. Aveți grijă când manipulați produsul cu mâinile ude, deoarece celuloxa  se va dizolva și produsul va începe să iasă din ambalaj.

Produse ecologice Eco-Tabs pot fi aplicate în rezervorul septic și în canalele de scurgere interne.  Eco Tabs Shock  (saculeti) sunt foarte eficienti  în curățarea bioacumularilor  din  țevi.

Solidele organice și grăsimile acumulate în tubulatură și rezervorul septic creează un mediu ideal anaerob (fără oxigen), în care se produc descompunerea și degradarea. Mirosul de ouă stricate  (H2S) și gaz metan sunt consecințe ale acestui proces.

Produsele Eco Tabs vor oxigena apa și vor elimina coloniile bacteriene anaerobe. Rezultatul final al tratamentului cu Eco Tabs este apa limpede si aproximativ 5% gaz inodor (O2 si CO2).

Așadar, nu mai există mirosuri de țeava.

Produsele Eco -Tabs nu sunt toxice sunt  non-patogene; prin urmare, nu este necesar un echipament special . Toate ingredientele sunt ecologice si fac deja parte din viața de zi cu zi. (bicarbonat de sodiu, zahăr etc.)

Cu toate acestea, vă recomandăm ca atunci când lucrați lângă rezervorul septic, asigurați-vă că nu sunteți expus altor pericole de siguranță.

 

Eco-Tabs este un amestec extrem de concentrat de bacterii naturale nepatogene și ingrediente non-toxice. Este un produs complet ecologic care funcționează în practică! Produsele Eco-Tabs sunt ecologice, nu sunt dăunătoare pentru oameni, nici pentru viața animalelor și a plantelor. Dimpotrivă, chiar pentru că păstrează mediul, datorită acestor  bacterii care mențin biologic calitatea apei și permite astfel depoluarea apei în natură într-un mod natural.

Natura tratează natura.

 

Uleiurile și unsorile aruncate în canale de scurgere (chiar și în cantități mici) tind să se acumuleze în vasul de grăsime și în rezervorul septic. În cele din urmă, acesta trece prin partea de absorbție a efluentului din sistemul dvs., care  în cele din urmă se va infuda și această acumulare va sfârși în filtrare.

Practic toate produsele achiziționate comercial astăzi sunt enzimatice prin natura lor. Aceasta înseamnă că acestea lichefiază materia organică pentru a o reforma puțin mai târziu. Ca rezultat, solidele se lichefiază în groapa dvs., dar se solidifică din nou în filtrul de nisip sau, mai rău, în curentul de circulație a apei.

Eco-Tabs este capabil, în câteva luni, să curețe filtrul de nisip sau să vă curățeze grădina. Pe parcursul circulației apei, acumularea organică va fi dizolvată.